HÅLLBARHETSINFORMATIONNär Viktoria startade WASHOLOGI satte hon upp tydliga mål för att säkerställa att kraven på hållbarhet ska uppfyllas på både kort och lång sikt. Viktoria tog fram en produktserie med tvätt, mjukmedel och linnevatten som är både effektiv och miljövänlig med ett hållbarhetstänk som genomsyrar alla led. Viktoria vill ständigt utveckla WASHOLOGIS sortiment och komma med nya fräscha produkter som är "i tiden", så att alla kan hitta just sin favorit. Viktiga punkter för Viktoria och WASHOLOGI;

  • Tillverkat i Sverige
  • Högkoncentrerade formuleringar utan onödigt vatten
  • Produkterna tvättar rent även vid låga temperaturer
  • Innehåller inga onödiga kemikalier såsom färgämnen eller PCM (polycyclic musk).
  • Biologiskt nedbrytbara formuleringar
  • Flaskan är svensktillverkad av bioplast
  • 100% veganskt, med undantag för "FINTVÄTT" & "MJUKMEDEL FIN", som innehåller återfettande lanolin, som utvinns från fårull.

Parfymerna som används i WASHOLOGI´s produkter innehåller inte polycyclic musk (PCM) som ibland tillsätts i parfymer för att det ska dofta längre. Den här farliga kemikalien kan senare i livscykeln spåras i allt från modersmjölk till fisk och även i blodet hos människor. Läs gärna mer i rapporter från KS.

För din och miljöns skull innehåller mjukmedlet en vegetabilisk eko-certifierad mjukgörare. Våra mjukmedel är högkoncentrerade och doseras endast med 10 ml per tvätt.

För att skona miljön uppmuntrar vi till att inte tvätta i onödan. Många gånger räcker det att vädra dina kläder och spraya linnevatten på dom, för att få en uppfräschning som ger en nytvättad känsla.

Överdosera inte; använd medföljande doseringskopp till tvättmedlet för rätt dosering.

WASHOLOGI bidrar årligen till Röda Korsets arbete med att förbättra tillgången till rent vatten och sanitet i Etiopien.


Följ @washologi & #washologi i sociala medier för fler hållbara tvättips!

VARDAGSLYX -  MADE IN SWEDEN

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.